This question was previously asked in

Airforce Group Y MBT 15-Jul-2021 Shift 3

Option 1 : Rs. 110

**Given:**

Total apples in box = 55 kg

Rotten apples in box = 3 kg

Total price of apple box = Rs. 2750

Selling price of apples = Rs. 55 per kg

Formula used:

Profit = SP - CP

Here, SP → Selling price, CP → Cost price

**Calculation:**

Cost price of 55 kg apples = Rs. 2750

As, 3 kg apples are rotten

⇒ Total good apples = 55 - 3 = 52 kg

⇒ Selling price of 52 kg apples = 52 × Rs. 55 = Rs. 2860

As, C.P < S.P

So, there is profit

Now, Profit = Rs. 2860 - Rs. 2750 = Rs. 110

**∴ The profit after selling the apples is Rs. 110.**